landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Vanaf maandag 18 februari 2019 t.e.m  vrijdag 1 maart 2019 wordt  in de omgeving van vzw Scholen Sint-Franciscus een proefopstelling met nieuwe verkeerssituatie getest op schooldagen (tussen 15.15 uur en 16.00 uur en op woensdag van 12.00 uur tot 12.45 uur). Dit omwille van de grote drukte rond het einde van de schooltijd.

Verkeer omgeving Lostraat

Bord wegomlegging

Op woensdag 20 februari 2019 zal de Molenstraat tijdelijk afgesloten zijn voor alle doorgaand verkeer (m.u.v plaatselijk verkeer).
Het verkeer wordt in beide rijrichtingen omgeleid via de Gasthuisstraat, Pamelse Klei en Dokter Roossenstraat.

20190214 kaart werken molenstraat kl

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Afvalwagen Intradura

Is je vuilniszak blijven staan? Intradura vertelt je waarom!

Hoe aanbieden aan huis?

Waarom afval correct aanbieden?

 • Om de veiligheid van de ophaler te garanderen.
 • Om zwerfvuil na ophalingen te vermijden.
 • Om een maximale recyclage te verzekeren.
 • Om ervoor te zorgen dat de ophalingen vlot en snel verlopen.

Hoe afval correct aanbieden?

 • ​Zet je afval op tijd buiten. Dat wil zeggen voor 6.30 u en tijdens de zomermaanden voor 5.00 u. Als je je afval de avond voordien buiten zet, zit je altijd goed!
 • Zet je zak of doos goed zichtbaar aan de straatkant op openbaar terrein zodat deze in beide rijrichtingen goed te zien is.
 • De afvalzak of doos met papier en karton mag niet meer dan 15 kg wegen.
 • Stop je zak niet overvol en knoop of bind je zak stevig dicht zodat de ophaler deze gemakkelijk met één hand bovenaan aan de knoop kan vastgrijpen. Gebruik dus geen tape om je zak dicht te kleven!
 • Een bak of mand om je afvalzak buiten te plaatsen is toegestaan, maar zonder deksel. De zak mag niet gekneld zitten in de bak zodat de ophaler de vuilniszak met 1 hand eenvoudig uit de bak kan halen.
Afval recyclage

Vanaf 1 februari 2019 zal het recyclagepark van de gemeente gelegen in de Brusselstraat de poorten sluiten. In afwachting van de opening van het nieuwe park kan u gebruik maken van het recyclagepark van de gemeente Ternat.

RECYCLAGEPARK TERNAT

Assesteenweg 336 - 1741 Ternat (Wambeek)
Openingsuren:

 • Dinsdag tot en met vrijdag: 14u tot 19u
 • Zaterdag: 10u tot 17u
 • Gesloten op zondag, maandag en alle feestdagen

Toegang enkel met identiteitskaart.
Geen toegang voor KMO’s en zelfstandigen.
Laatste toegang tot 15 minuten voor sluitingstijd.
Betalende fracties: 0,16 /kg enkel te betalen met bancontact.

De extra inzamelingen klein gevaarlijk afval (KGA) worden vanaf 1 februari 2019 stopgezet. Hiermee kan u gratis in het recyclagepark terecht.

Meer informatie over het recyclagepark en welke afvalstoffen gratis of betalend zijn kan u vinden op de website: www.ternat.be/recyclagepark of in uw Roosdaal Info magazine van december 2018.

Met dank aan Intradura en de gemeente Ternat voor de vlotte samenwerking.

Deze communicatie gebeurt onder voorbehoud van de beslissing van de gemeenteraad van 31 januari 2019.

Bord transitverbod op zwaar vervoer

“In Roosdaal is er een transitverbod op zwaar vervoer (+3,5 ton). Toch rijdt er zwaar vervoer door mijn straat. Hoe kan dat?” Misschien herken je deze vraag wel. Een woordje uitleg:

In Roosdaal (en veel andere Vlaamse gemeenten) is er een transitverbod +3,5 ton op de gemeentewegen. Dit verbod wordt gesignaleerd via zonale borden en conform de wettelijke voorschriften van de wegcode.

Verkeersbord werken

Update 31/01/2018: Extra Fase 0 (behoudens weersomstandigheden) van 05/02 tot 08/02/2019: lijnboring vanaf Koning Albertstraat huisnr 164 tot aan de kerk.

Update 25/01/2019: Behoudens weersomstandigheden gaan de werken van start op 04/02/2019. Bewoners krijgen uiterlijk 3 dagen op voorhand een brief in de bus.

Van 28/01 tot 01/03/2019 werken de nutsmaatschappijen in de Koning Albertstraat (wegvak tussen het kruispunt met Gustaaf Ponchaustraat en de grens met gemeente Lennik) en een gedeelte van de Gustaaf Ponchaustraat.

Er wordt gewerkt in verschillende fasen. Er is hinder voor het verkeer (driekleurige verkeerslichten) en er is een aangepast snelheidsregime naar 30 km/u.

Werken G. Ponchaustraat en Koning Albertstraat

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Dikketruiendag 2019

Te koud? Te nat? Teveel wind? Komaan! Voor de 16e editie van Dikketruiendag worden de fietsers op kop gezet. Als Vlaanderen massaal de fiets neemt, dan daalt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en is er ook minder lawaai. Je komt monter en ontspannen toe op het werk of op de school. Vaarwel aan zorgen over een parkeerplaats! Je spaart flink wat centjes, en fietsen is gezond.

Het Gemeentebestuur Roosdaal klimaatpeleton schreef alvast in voor de Clean Air Classic en zo engageert het personeel zich voor (minstens) 100 km fietsverplaatsing tot 12/02, net zoals kopman van de actie Frank Deboosere.

Maar ook jij kan meedoen aan de actie van de klimaatflandriens ... met het werk, met de school. Gewoon doen. En wie weet win je een mooie prijs.

Meer info via dikketruiendag.be  en op www.facebook.com/dikketruiendag

Niet twijfelen ... gewoon fietsen. En na 12/02? ... dan heb je vast een nieuwe gewoonte aangekweekt ;-)

DSD-toestel

Denk jij voldoende aan je snelheid? Meestal, soms, nooit?

Wie in Roosdaal woont of rijdt heeft ze ongetwijfeld al opgemerkt: DSD-toestellen. Maar wat is zo een DSD-toestel precies? Wat doet het en hoe wordt het gebruikt?

DSD staat voor Data Speed Display. In het Nederlands wordt het meestal ‘snelheidsinformatiebord’ genoemd (of DSD-toestel, DSD-bord).

Deze snelheidsinformatieborden

 • sensibiliseren bestuurders met de gereden snelheid
 • meten en registreren het verkeer: de hoeveelheid, de snelheid en het tijdstip

De gemeente Roosdaal bezit vier dergelijke toestellen. Deze worden maximaal ingezet. Alleen tijdens onderhoud of bij een defect worden ze niet gebruikt. De toestellen kunnen in principe overal geplaatst worden aan bestaande palen (signalisatie, verlichting, ...)

Pagina 1 van 11