Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Bijen

Bijen zijn van onschatbare waarde voor de voedselproductie. Zonder hun bestuivingsdiensten zijn er geen zaden en vruchten om de wereld te voeden. Helaas hebben ze het steeds moeilijker om te overleven. Ook in de natuur sterven wilde plantensoorten uit zonder bijen. Als bestuivers kennen we bijen het best, maar ook zweefvliegen, kevers en vlinders helpen mee aan de ecosysteemdienst. We noemen ze de wilde bestuivers.

Jij helpt het tij mee te keren door je tuin zo biodivers mogelijk te maken. Je doet er bijen een groot plezier mee maar ook hommels, vlinders, egels, vogels...

Bijen zijn beschermde insecten. Je mag een bijennest dan ook nooit verdelgen. Heb je een bijennest of -zwerm die zich gevaarlijk dicht bij je huis bevindt? Neem dan contact op met een imker in de buurt.

Week van de Bij – www.roosdaal.be/weekvandebij

Van 26 mei tot en met 2 juni 2024 is het ‘Week van de Bij’ en zetten we deze bijzondere insecten opnieuw in de kijker.

Ambassadeurs Dominique Persoone en Britt van Marsenille vragen aan iedereen om hun eigen tuin in te richten als B&B voor bijen! Doe mee en kies als echte bijenheld voor een tuin waar bijen welkom zijn! Surf naar www.weekvandebij.be. Daar vind je alle nodige info om onze zoemende vrienden een handje te helpen.

Wens jij ook graag een zakje bloemenzaad? Schrijf je in tot 10 mei 2024 en ontvang een zakje bloemenzaad. Er zijn 300 zakjes beschikbaar (max. 2 zakjes per gezin).
Bestel hier je bloemenzaad.

 

 

krul contactDienst Milieu

Brusselstraat 15, 1760 Roosdaal
Tel 054 89 13 32
milieu@roosdaal.be