landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Roosdaal deelt gratis mondmaskers uit

Gemeente Roosdaal voorziet haar inwoners van gratis mondmaskers

De gemeente Roosdaal wil haar inwoners helpen om zich voor te bereiden op de exit strategie voor de huidige coronacrisis. Afgelopen dagen werd duidelijk dat het dragen van een mondmasker een belangrijke rol zal spelen bij de versoepelingen van de corona-maatregelen. Het college van burgemeester en schepenen besliste daarom tijdens de vergadering van maandag 20 april 2020 om mondmaskers aan te kopen voor al haar inwoners. De gemeente bestelt 12 000 herbruikbare mondmaskers voor elke inwoner van Roosdaal vanaf 3 jaar. De mondmaskers hebben een Europees certificaat en zijn individueel verpakt.

Samen sterk tegen corona

Roosdaal kiest er bewust voor om elke inwoner te voorzien van een mondmasker om zo samen de strijd tegen corona verder aan te gaan. Naast verschillende formaten van mondmaskers voor mannen en vrouwen, voorziet de gemeente ook een aangepast mondmasker voor kinderen vanaf 3 jaar. Elk gezin ontvangt de juiste mondmaskers. De gemeentelijke diensten werken een plan uit om de verdeling van de mondmaskers te organiseren.

Hygiënevoorschriften

Het gemeentebestuur voorziet bij de mondmaskers ook duidelijke richtlijnen hoe men deze correct moet gebruiken en dragen, want het correct gebruik ervan is belangrijk. Mondmaskers vormen uiteraard maar één onderdeel van de verschillende hygiënemaatregelen die essentieel blijven. Het regelmatig wassen van de handen (met water en zeep), de sociale afstand en een bijzondere aandacht voor risicogroepen - waaronder ouderen - blijven eveneens cruciaal.

Herbruikbare mondmaskers

Roosdaal kiest voor een individueel verpakt en herbruikbare variant zodat andere mondmaskers, zoals bijvoorbeeld chirurgische, beschikbaar blijven voor ziekenhuizen en zorgverstrekkers. 

De mondmaskers zijn licht en goed aansluitend en bestaan uit 3 lagen:

  • De eerste (buitenste) laag bestaat uit micro-polyester
  • De tweede centrale laag is gemaakt uit een antibacteriële stof (op basis van zilveren ions).  
  • De derde laag, die zich het kortst bij de mond bevindt, bestaat uit 100% katoen.

Alle materialen hebben het Europese label OEKO-TEX. De mondmaskers zijn tot 50 keer wasbaar met zeep in de wasmachine op 60°.

Think Pink

Roosdaal bestelt de mondmaskers bij Think Pink België. 80% van de opbrengst gaat naar borstkankeronderzoek.

Blijf op de hoogte 

Het gemeentestuur dringt er op aan om de federale maatregelen strikt na te leven.

Volg ook de gemeentelijke facebookpagina (www.facebook.com/GemeenteRoosdaal) !