landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Glas naast glascontainers ... geen goed idee!

Mogelijks heb je zelf al eens glas naast een glascontainer (of 'de glasbol') geplaatst. Je deed dit uiteraard met de juiste intentie. Zo staat het glas toch in de buurt van de glascontainer.

Doe het niet, want het is een vorm van sluikstort.

Hier enkele redenen waarom je het beter niet doet:

  • De belangrijkste reden is eigenlijk vrij logisch: vuil trekt vuil aan. Het start met één of twee flessen naast de container, die er dan gemakkelijk tien worden. Dan nog een vuilniszak erbij en voor je het weet, eindig je met een kleine stortplaats.
  • Glas langs de container trekt ongedierte aan (zeker als er nog wat drank of etensresten zijn achtergebleven).
  • Het zorgt voor extra werklast. De glascontainers worden namelijk machinaal leeggemaakt. Al het glas dat naast de containers belandt, moet manueel worden opgeruimd door de arbeiders van de gemeente.
  • Wanneer er afval naast de container gedumpt wordt, moet dit apart worden opgeruimd. Al het glas dat naast de container staat, wordt dan dikwijls mee opgeruimd, waardoor het niet meer kan gerecycleerd worden.

Zet je glas dus niet naast een container als die vol is, maar zoek een andere container of breng het glas naar het recyclagepark.

Of - nog beter - meld dat de container vol is (de gegevens vind je meestal gemakkelijk terug op de containers), neem je leeggoed weer mee naar huis en kom later even terug.


Kleine daad, groot resultaat!