landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Aanpassingswerken Poelkveldstraat - N8

Update 26/02/2021:

AWV laat weten dat de aanpassingswerken worden uitgevoerd op 26/02/2021.


Origineel bericht 07/12/2020:

De verkeerssituatie op de Ninoofsesteenweg (N8) aan het kruispunt met de Poelkveldstraat zal veranderen. In de huidige situatie kan het verkeer dat via de Ninoofsesteenweg vanuit Brussel komt nog linksaf de Poelkveldstraat indraaien op het kruispunt zonder verkeerslichten. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Roosdaal zijn van oordeel dat dit geen veilige verkeersbeweging is, en hebben daarom beslist om de situatie aan te passen. Een aannemer zal in opdracht van Wegen en Verkeer paaltjes plaatsen ter hoogte van het kruispunt, zodat deze afslagbeweging fysiek onmogelijk wordt. Voortaan zal het bestemmingsverkeer voor de Poelkveldstraat linksaf moeten indraaien aan het kruispunt met verkeerslichten (ter hoogte van de Weggevoerdenstraat). De omrijbeweging is dan zeer beperkt.

Het wordt daardoor ook onmogelijk om vanuit de Poelkveldstraat linksaf de steenweg in te draaien - dit was eigenlijk al verboden, maar er gebeurden jammer genoeg regelmatig overtredingen. Ook deze beweging zal voortaan aan het kruispunt met de Weggevoerdenstraat moeten gebeuren.

Betrokken buurtbewoners krijgen in de loop van december een infobrief van het Agentschap Wegen en Verkeer. De informatie is ook te lezen via www.wegenenverkeer.be/roosdaal.