landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Vaccinatiecentrum Koornmolen Gooik is klaar om te vaccineren

De sporthal van het gemeentelijk sportcentrum Koornmolen in Gooik werd de voorbije weken omgevormd tot een vaccinatiecentrum waar zo’n 35 000 inwoners uit Gooik, Herne, Bever, Lennik, Galmaarden en Roosdaal gevaccineerd zullen worden. Het kernteam Gooik kon hiervoor rekenen op heel wat helpende handen van de partners en de Eerstelijnszone Pajottenland, en het vlotte werk van Sound en Co, een lokaal bedrijf, met ervaring in standenbouw.

Start vaccinatie bevolking

Als er voldoende vaccins voorhanden zijn, starten we vanaf begin maart met de vaccinatie van de 65-plussers. Nadien komen de andere doelgroepen aan de beurt.

Het vaccinatiecentrum Koornmolen telt 4 vaccinatielijnen en kan, als er voldoende vaccins geleverd worden, zo’n 100 vaccins per uur toedienen. Het duurt zo’n halfuurtje of 4 stappen om je te laten vaccineren.

STAP 0: Je wordt welkom geheten, je koorts wordt gemeten en je uitnodiging wordt gecheckt. Dan kan je het Vaccinatiecentrum Koornmolen binnen.

STAP 1: Onthaal: een onthaalmedewerker checkt je gegevens.

STAP 2: Medische administratie: een verpleegkundige geeft je info over het vaccin en registreert je. Je medische voorgeschiedenis en je huidige gezondheidstoestand wordt overlopen.

STAP 3: Vaccinatie: een vaccinator vaccineert je. Er is 1 type vaccin per vaccinatieruimte. Je krijgt een spuitje in de bovenarm. 3 of 4 weken na het eerste spuitje, krijg je het tweede spuitje.
Na de vaccinatie duurt het 10 tot 14 dagen vooraleer je lichaam antistoffen begint aan te maken. Pas dan beschermt het vaccin je zo goed mogelijk tegen het coronavirus.

STAP 4: Wachtruimte: je moet een kwartiertje rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn.

Het is, zelfs na vaccinatie, belangrijk om de coronamaatregelen nog steeds te respecteren. Als er voldoende groepsimmuniteit is, kunnen er weer versoepelingen worden doorgevoerd. Uiteraard draag je tijdens het volledige traject van vaccinatie je mondmasker (geen sjaal, bandana, …), hou je altijd 1,5 meter afstand en ontsmet je je handen.

Uitnodigingsbrief

Wanneer je aan de beurt bent, krijg je zo’n 2 weken vooraf een uitnodiging per brief, mail en/of sms. Je kan het voorgestelde tijdstip (datum en uur) online of via telefoon aanpassen of weigeren. Past het voorgestelde moment je, dan bevestig je het voorstel online of via telefoon.

Je brengt je uitnodigingsbrief mee naar het vaccinatiecentrum. Ook bij het plaatsen van het tweede vaccins, breng je deze uitnodigingsbrief mee.

Alle info over de uitnodigingsbrief en de instructies lees je op www.roosdaal.be/uitnodigingsbrief.

Callcenter

Het Vaccinatiecentrum Koornmolen is telefonisch bereikbaar via een call center. Dit zal vanaf maandag 22 februari 2021 actief zijn. Kan je je afspraak niet online registeren, verzetten, … dan kan je dit telefonisch doen via het callcenter. Het nummer van het callcenter vind je terug op je uitnodiging.
Alle info over de uitnodigingsbrief en de instructies lees je op www.roosdaal.be/uitnodigingsbrief.

Vrijwilligers en medisch personeel

In het Vaccinatiecentrum Koornmolen zullen er elke dag ongeveer 30 vrijwilligers en medisch geschoolde personeelsleden aan de slag zijn.

Op vrijdag 26 februari 2021 worden de eerstelijnszorgers ((thuis)verpleegkundigen, tandartsen, …) en de vrijwilligers van het Vaccinatiecentrum Koornmolen gevaccineerd met de eerste 100 vaccins die geleverd worden.

De oproep naar vrijwilligers en medisch geschoold personeel in het Pajottenland was trouwens een groot succes. “Het is heel fijn om te zien dat er zoveel mensen willen helpen,” zeggen de 6 burgemeesters. “We hopen nu dat er zo snel als mogelijk gevaccineerd kan worden en we samen terug naar een normaal leven kunnen. Daarom is het belangrijk dat er een hoge groepsimmuniteit gehaald wordt en zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Pajotten zijn fiere mensen, die bezorgd zijn om hun medemens. Ze laten zich niet enkel vaccineren voor zichzelf, maar ook voor andere Pajotten! Zo kunnen we samen terug genieten van ons mooie Pajottenland!”

Meer info

Meer info lees je op www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-tegen-covid-19-vraag-en-antwoord en www.roosdaal.be/vaccinatie.