landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Word een fietsvriend!

Word een fietsvriend!

Maak samen 10 fietsritten langs leuke plekjes, oefen samen Nederlands en leer Roosdaal beter kennen! Wil jij als vrijwilliger een oefenkans Nederlands bieden en iemand de gemeente laten ontdekken? Of wil jij als anderstalige het Nederlands oefenen en onze gemeente verkennen? Schrijf je dan in en spring op je fiets!

Wat is een fietsvriend?

Een fietsvriend fietst samen met een anderstalige buddy doorheen de gemeente terwijl ze het Nederlands oefenen.

Deelnemen en benodigdheden

Iedereen die ouder is dan 18 jaar met een taalniveau van minstens 1.2 kan deelnemen. Je hebt enkel een fiets en een fietshelm nodig. Heb je geen fiets? Laat het ons weten, dan helpen we je verder!

Waar en wanneer?

De startdag van fietsvrienden in de regio TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke) vindt plaats op zaterdag 29 april 2023 van 10u tot 16u in de Bellekouter te Affligem (Dokter Tistaertzaal). We verwachten de buddy’s om 10u en de anderstalige fietsvrienden om 12u30.
In de periode mei - juni gaan de duo’s 10 keer samen fietsen in jullie gemeente. Jullie beslissen samen wanneer. Tijdens de fietstochten focus je op Nederlands oefenen.
Het slotmoment vindt plaats op zaterdag 1 juli 2023 van 14u tot 17u in ’t Sportvlot te Roosdaal.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan fietsvrienden om Nederlands te oefenen of als buddy? Geef dan voor 1 april 2023 een seintje per mail naar sport@roosdaal.beof telefonisch op 054/89.13.52.