landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Denk mee over de Pajotse toerismepunten

De gemeenten Pepingen, Roosdaal, Lennik, Gooik, Herne en Galmaarden zijn samen en in cofinanciering met Pajottenland+ een project gestart om onze streek toeristisch in de kijker te zetten via toerismepunten.

Elke gemeente zal zo een toerismepunt installeren. Voor Roosdaal zal dit aan de Belle Alliance komen. Pendelaars & toeristen zullen er informatie krijgen over een toeristisch aanbod en gemakkelijk gebruik kunnen maken van verschillende vervoersmodi (deelwagen, bus + deelfietsen, …) om hun uitstap te doen.
Om van dat project een levendig en bruisend geheel te maken, zullen er o.a. wandel- en fietsroutes vanuit of langs het toerismepunt lopen. Die routes kunnen themaroutes (bv. een cultuurroute) of algemene routes (knooppuntroutes) zijn. Het kan gaan om gemeentelijke of intergemeentelijke routes, tijdelijke/vaste … kortom: de invulling ligt nog open en zal zeker divers zijn.

Op het toerismepunt, maar ook via ambassadeurs (bv. horeca) zullen de routes gepromoot worden.

Elke gemeente kiest een eigen thema/identiteit, maar de algemene uitstraling zal gemeenschappelijk zijn. Er zijn al verschillende mogelijkheden voor Roosdaal zoals de aardbei of framboos, Dikke van Pamel, …

De betrachting is om samen na te denken over de invulling. En daartoe een participatiemoment te beleggen met alle deelnemende gemeenten en vertegenwoordigers van cultuur, sport, middenstand, horeca & streek- en hoeveproducten.

De bedoeling is om tegen uiterlijk half april 2022 een idee te hebben wie vanuit onze gemeente geïnteresseerd is en mee wil nadenken over de invulling. De ‘wat, waar en hoe’ moeten nog bepaald worden (afhankelijk van de covid-maatregelen). Alles zal in principe beperkt worden tot 1 moment en een aantal vertegenwoordigers per gemeente.
Heb je zin om daaraan deel te nemen? Geef ons een seintje op toerisme@roosdaal.be of 054/891351

Bij verdere vragen over het project mag je zeker contact met ons opnemen op hetzelfde nummer.