landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Zone 30

Roosdaal kondigt verkeersacties en snelheidscontroles aan

Een 2-tal maand geleden hield het lokaal bestuur Roosdaal, samen met de wijkpolitie, de verkeersafdeling TARL en de dienst mobiliteit een sensibiliseringsactie “ langzaam rijden” aan de schoolomgeving van O.L.V.-Lombeek. Eerder werden ook al acties georganiseerd in Pamel en Kattem.

In 2019 en 2020 plaatste de gemeente Roosdaal in alle zones 30 en de schoolomgevingen snelheidsinformatieborden. Intussen stelde de gemeente door snelheidsmetingen in de schoolomgevingen vast dat het gedrag van de bestuurders er niet beter op geworden is! Eén op twee bestuurders rijdt te snel en respecteert de zone 30 niet. De dienst mobiliteit kaart al verschillende jaren het snelheidsprobleem aan en leerkrachten, ouders en omwonenden vragen om actie te ondernemen vooraleer er ongevallen gebeuren.

De wijkpolitie en de verkeerspolitie TARL zullen samen met het lokaal bestuur tijdens de maand juni opnieuw een sensibiliseringsactie organiseren om bewust te maken dat een correcte snelheid in het verkeer altijd belangrijk is. Daarnaast zullen er ook in juni, nu meer kinderen te voet of met de fiets naar school komen, snelheidscontroles worden uitgevoerd aan de scholen.

Roosdaal investeerde al meer dan 50.000 euro aan veilige schoolomgevingen en intussen werd een nieuw krediet goedgekeurd van meer dan 150.000 euro om de schoolomgevingen nog meer en beter te accentueren. Aangepaste snelheid is in de schoolomgevingen heel belangrijk. Niemand wil dat een kind of kleinkind slachtoffer wordt van een ongeval door onaangepaste snelheid. Een verwittigd bestuurder is er voor ons, als bestuur, twee waard.

30 50 70 snelheid