landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Ruimte voor water

Samen met steden en gemeenten, waterbeheerders, beleidsmakers en middenveldorganisaties (natuur, landbouw en recreatie) bedacht "Ruimte voor Water" we het voorbije jaar vijf combinaties van maatregelen of ‘alternatieven’ om schade door overstromingen in de toekomst te voorkomen. Tegelijkertijd brengen die alternatieven kansen in beeld voor natuur, landbouw, recreatie en wonen. Binnenkort onderzoeken zij die vijf alternatieven.

De verschillende alternatieven, de types onderzoeken en de aanpak om die onderzoeken uit te voeren en de alternatieven te beoordelen, bundelden ze in een Onderzoeksnota. Voor ze starten met de verschillende onderzoeken, krijg jij de kans om nog even mee te denken. Ben je benieuwd naar wat er kan veranderen in jouw buurt? Kom dan zeker langs op één van de infomarkten of online infosessies in november. De experten geven je graag een woordje uitleg bij de alternatieven en de manier waarop zij ze in 2023 onderzoeken. Je kan er vragen stellen, feedback geven én wordt getrakteerd op een drankje.

De geplande infomarkten:

  • Dinsdag 15 november 2022 (17 tot 20 uur): Regio Aalst – Dendermonde – Lebbeke (De Foyer, cc De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst)
  • Donderdag 17 november 2022 (17 tot 20 uur): Regio Denderleeuw – Liedekerke – Affligem (Zaal Den Breughel, Dorp 11, 9470 Denderleeuw)
  • Woensdag 22 november 2022 (17 tot 20 uur): Regio Geraardsbergen (Het Koetshuis, Abdijstraat 10, 9500 Geraardsbergen)
  • Woensdag 30 november 2022 (17 tot 20 uur): Regio Ninove – Roosdaal (Jeugdcentrum De Kuip, Parklaan 1, 9400 Ninove)

Online infosessies

Naast de 4 fysieke infomarkten worden er ook 2 online infosessies georganiseerd op 29 november en 1 december 2022, telkens van 20 tot 21u30.
Inschrijven voor de online infosessies verplicht via de website van "Ruimte voor Water"