landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Burenbemiddeling

burenbemiddelingStoort het lawaai van de boormachine, heb je last van de rook van de barbecue die bij jou overvliegt of heb je een andere ergernis? De ergernis wordt vaak niet besproken, waardoor het conflict niet opgelost geraakt en escaleert. Dit kan zorgen voor spanning met de buren. Laat het niet escaleren en praat op tijd met je buren! Maak eventueel afspraken. Zo kunnen veel ergernissen worden opgelost.

Heb jij zelf al geprobeerd om te praten met je buur, maar lukt dit niet of durf je niet? Burenbemiddeling kan daarbij helpen. Vrijwillige burenbemiddelaars staan klaar om je te helpen een gesprek te voeren en tot goede afspraken te komen met je buur. Ze zijn neutraal en de informatie die wordt verteld, is vertrouwelijk. Burenbemiddeling is gratis en de deelname is vrijwillig.

Hoe verloopt  burenbemiddeling?

Na een intake met beide buren, waar naar ieders kant van het verhaal geluisterd wordt, tracht men te komen tot een gezamenlijk gesprek op een neutrale locatie, onder begeleiding van twee bemiddelaars.

Stap 1 Aanmelden Je meld je aan bij de lokale coördinator. De coördinator zal een team van twee bemiddelaars toewijzen.

Stap 2 Intakegesprek De bemiddelaars zullen met elke buur een apart gesprek voeren. Zo kan elke buur zijn kant van het verhaal vertellen.

Stap 3 Gezamenlijk gesprek Vervolgens vindt er een gezamenlijk gesprek plaats tussen beide buren, met de bemiddelaar als moderator. Het doel is om een oplossing te vinden die goed is voor beide buren.

Meer info over burenbemiddeling vind je op www.haviland.be/burenbemiddeling. Voor het aanmelden of aanvragen van burenbemiddeling kan je terecht bij de lokale coördinator: Koen De Reu, op 0472 63 17 85 of via burenbemiddeling@haviland.be. Bereikbaarheid: ma – di – do – vrij, telkens van 10.00 tot 15.00 uur. Je kan ook surfen naar www.politie.be/5407/vragen/preventie/burenbemiddeling