landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Veel gestelde vragen

Terug naar Inname openbaar domein

Veel gestelde vragen

 • Waarom moet ik dit uiterlijk 14 dagen op voorhand aanvragen?
  • In heel Roosdaal zijn er dagelijks verschillende innames van het openbaar domein. Om conflicten tussen innames onderling te vermijden is het belangrijk tijdig de aanvraag in te dienen. Indien nodig is er dan nog voldoende tijd om bij te sturen of afspraken te maken met de aanvrager(s). Soms is er (ernstige) hinder voor het verkeer, moeten bussen van De Lijn tijdelijk omrijden of kan er een veiligheidsprobleem ontstaan. De verschillende gemeentelijke diensten (mobiliteit, politie, burgemeester, ...) analyseren de aanvragen en verzorgen indien nodig de communicatie (De Lijn, hulpdiensten, afhaalophaling, bericht op de website, ...). Daarom is het belangrijk de aanvraagtermijn te respecteren.

 • Kan ik een aanvraag verlengen?
  • Dat kan. Een verlenging dien je uiterlijk 3 dagen op voorhand aan te vragen via je persoonlijke portaal (dat heb je vanaf je een eerste keer een aanvraag hebt ingediend). Daar vind je een knop "verlenging aanvragen".

 • Ik wil een aanvraag indienen maar de startdatum van de inname is minder dan 14 kalenderdagen op voorhand. Wat nu?
  • Jammer. Organiseer je inname openbaar domein op een latere datum en dien je aanvraag tijdig in.
   Maar soms kan het handiger: gaat het om een eenvoudige aanvraag parkeerverbod (bv bij een verhuis), dan kan je al heel wat bereiken door even aan te bellen bij de buurtbewoners (of een briefje in de brievenbus) met een vriendelijk verzoek de parkeerplaatsen die dag vrij te houden. Op die manier hoef je geen parkeerverbodsborden te plaatsen en hoef je dus geen aanvraag te doen. Is je inname meer dan dat? Dan dien je de 14-dagentermijn te respecteren.

 • Mag ik eigen parkeerverbodsborden plaatsen?
  • Neen. De gemeente plaatst steeds de parkeerverbodsborden (uitgezonderd bij aannemers bij grotere werken), tenzij uitdrukkelijk anders afgesproken. Let wel: wie de borden ook plaatst: je hebt steeds een signalisatievergunning nodig. Een parkeerverbod dient dus steeds in je aanvraag inname openbaar domein opgenomen te worden.

 • Ik heb toch nog een vraag/probleem. Waar kan ik terecht?
  Dienst Mobiliteit
  Brusselstraat 15 te 1760 Roosdaal 
  054 89 13 42
  mobiliteit@roosdaal.be  

Terug naar Inname openbaar domein