landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Restafval

Vuilniszak te vol? Dan blijft hij staan!

Intradura laat vanaf 2 april 2018 overladen en dichtgeplakte huisvuilzakken onherroepelijk staan.
Verschillende laders prikten of sneden zich al aan voorwerpen omdat ze de afvalzak niet goed konden optillen. De veiligheid van deze mensen komt in het gedrang.

Eind vorig jaar meldden verschillende laders dat de zakken steeds vaker volgepropt en dichtgeplakt met plakband buitengezet werden.
Als de zakken niet worden gesloten zoals het moet dan kunnen de ophalers niet anders dan de zak met twee handen tegen het lichaam te dragen. Dat is niet alleen extra belastend voor de rug, ze kunnen zich ook verwonden.
Ondanks alle informatiecampagnes gooien we nog altijd afval in de vuilniszak dat er niet in thuishoort. Onder andere injectienaalden en glasscherven worden nog steeds niet gesorteerd. Enkele weken geleden nog werd in Halle een lader overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij geprikt werd door een naald die in een overvolle vuilniszak stak. Er is een groot gezondheidsrisico en dus neemt Intradura dit probleem ernstig.

Wie de zak niet reglementair afsluit of overlaadt, zal vanaf 2 april een sticker terugvinden op de zak waarmee Intradura het probleem duidelijk maakt.
Intradura gaat wel redelijk zijn. Als iemand een stukje plakband gebruikt om een scheur in een zak te dichten dan gaat die zak wel meegenomen worden. Maar overvolle zakken die dichtgeplakt zijn, kunnen blijven staan.