landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Logo IK ZIE U ZITTEN

IK ZIE U ZITTEN - acties i.k.v. geestelijke gezondheid

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Hulp is sneller nabij als je over je problemen praat, zelfs al is er een taboe rond. Daarom heeft ‘ik zie u zitten’ heel wat activiteiten voor groot en klein die ons kunnen helpen.

Op 7 juni vindt de lancering van ‘ik zie u zitten’ plaats in ’t Sportvlot. We starten om 14u00 met een beweegmoment voor jong en oud door de Bewegen-op-Verwijzingscoach en er is een familie fotozoektocht. De activiteit eindigt om 16u00. Iedereen is zeker welkom!

In 10 stappen je mentale veerkracht vergroten, daarover gaat de infosessie ‘Fit in je Hoofd’. De sessie vindt plaats op 9 juni van 19u00 tot 21u00 in GC Koetshuis. Inschrijven voor deze infosessie via e-mail (inge.vanderstappen@roosdaal.be) of telefoon (054 83 13 53). Maar let wel op! Er kunnen maar maximum 20 personen inschrijven, dus wees er snel bij!

Op 20 juni kan je om 17u00 in GC het Koetshuis genieten van de film A Beautiful Mind van de regisseur Ron Howard. De film gaat over een wiskundige die aan schizofrenie leed en is gebaseerd op het leven van John Forbes Nash, die een Nobelprijswinnaar was. Voordat de film begint getuigt een ervaringsdeskundige van het DENKteam over psychose. Iedereen is welkom!

Diezelfde dag kan je tussen 13u00 en 15u00 je oude kleding binnenbrengen in GC Koetshuis (vuile of kapotte kleren worden niet geaccepteerd). Om 19u00 vindt ‘Swishing: Kleed je goed, voel je goed!’ plaats en gaat het kledingruilevent echt van start! Met je tickets kan je kleding ruilen. Heb je zelf geen kleren om te ruilen? Dan kan je een vrijwillige bijdrage geven die het project Te Gek?!? helpt. Iedereen is welkom, maar vergeet geen zakje mee te brengen om de geruilde kleding mee te nemen!

De dag afsluiten op 20 juni doen we met Bal folie. Bij Bal folie kan je met jong en oud uit Roosdaal je hoofd vrij dansen. Iedereen is welkom in de tuin van GC Koethuis om 20u00.

De allerlaatste activiteit van ‘ik zie u zitten’ is een intiem concert met Guy Swinnen dat plaatsvindt op 21 juni om 14u00 in de tuin van GC het Koetshuis. Guy vertelt het verhaal over zijn depressie. Dat wisselt hij af met liedjes van The Scabs. Als je er graag bij wilt zijn, kan je je inschrijven via e-mail (inge.vanderstappen@roosdaal.be) of via telefoon (054 89 13 53). Maar wees er wel snel bij, want er kunnen maar maximum 60 personen toegelaten worden!

Tijdens de actie “Ik zie u zitten” willen we ook enkele motiverende spreuken onder de aandacht van voorbijgangers brengen op goed zichtbare plekken. Daarvoor kunnen we wat hulp gebruiken! Ben je handelaar, arts,… en heb je interesse om zo’n spreuk op je raam/vitrine/… aan te brengen? Geef ons dan een seintje of contacteer ons dan voor meer informatie (054/89 13 53 of inge.vanderstappen@roosdaal.be).