landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Belastingsaangifte 2019

Uw belastingaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het u gemakkelijk!

Online? Simpel, snel en ecologisch!

Uw gedeeltelijk vooraf ingevulde aangifte of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte is online beschikbaar vanaf begin mei. U heeft hier toegang toe, ook al heeft u uw aangifte op papier (nog) niet ontvangen.

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin.be en meld u aan:

  • Met « itsme® », op uw smartphone. Download de app en activeer ze met uw identiteitskaart of bankkaart. Vervolgens gebruikt u een code om in te loggen.
  • Met uw identiteitskaart, een kaartlezer en uw pincode.

U heeft een voorstel van vereenvoudigde aangifte gekregen?

  •  Uw gegevens zijn juist en volledig? U moet verder niets doen. U zal automatisch uw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • Uw gegevens zijn onjuist of onvolledig? U moet ze corrigeren, hetzij via MyMinfin.be, hetzij via het papieren antwoordformulier.

 Meer informatie? Hulp nodig?

 Vind het antwoord op uw vraag :

Contacteer de FOD Financiën : Wend u tot het Contactcenter van de FOD Financiën via het online formulier of op het nummer 0257 257 57 (normaal tarief - elke werkdag van 8 uur tot 17 uur).

Laat uw aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

De experten van de FOD Financiën helpen u graag in mei en juni 2019.

 U kunt terecht op eender welke invulsessie, ook buiten uw regio (zie de volledige lijst op de website van de FOD Financiën). Voor bepaalde invulsessies moet u een afspraak maken.

 In Roosdaal zal de invulsessie georganiseerd worden op maandag 27 mei 2019 van 9-12 en 13-15 uur in het gemeentehuis. Vooraf inschrijven is verplicht met vermelding van het tijdsblok waarbinnen u wenst langs te komen (9-10, 10-11, 11-12, 13-14 of 14-15 uur) en kan per email op burgerzaken@roosdaal.be of telefonisch op 054 89 13 20.

Opgelet: u moet uw identiteitskaart meebrengen. Komt u voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een volmacht.

Een goede raad: zelfs als u uw aangifte nog niet heeft ontvangen, komt u best zo snel mogelijk in mei. Op die manier vermijdt u lange wachtrijen.

Wacht niet te lang, het is niet mogelijk uw aangifte te laten invullen na de opgegeven data!