landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Roosdaal neemt bijkomende maatregelen in de strijd tegen COVID-19

(Klik hier voor de integrale tekst van het burgemeesterbesluit van 29 oktober 2020)

De COVID-19 pandemie is momenteel aan een vernieuwde opmars bezig waardoor het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen, overlijdens en opnames in ziekenhuizen onrustwekkend stijgt.

De gemeente Roosdaal neemt, in samenspraak met de burgemeester van Ternat, Affligem en Liedekerke, daarom, bovenop de federale en Vlaamse maatregelen tegen COVID-19, volgende bijkomende maatregelen. 

  • Alle indoor sportinfrastructuur worden voor de uren dat de gemeente Roosdaal er een uitbatingsrecht op heeft, gesloten. Zij kunnen enkel gebruikt worden voor noodopvang.
  • Alle indoor cultuurinfrastructuur (met uitzondering van de bibliotheek en de plaatsen voor een eredienst) met een openbaar karakter (oa GC Het Koetshuis, openbare en private feestzalen, parochiezalen,  … ) zijn gesloten voor alle activiteiten. Met uitzondering van:
    • het houden van rouwmaaltijden na begrafenis
    • voor het organiseren van activiteiten van onderwijs volgens hun vigerend protocol
  • De bibliotheek van Roosdaal gaat terug over op een afhaal-bibliotheek. Alle details hierover kan je nalezen op https://roosdaal.bibliotheek.be. Terugbrengen van uitgeleende boeken kan via de inleverbox die je vindt in de doorgang aan de rechterzijde van het gemeentehuis. 
  • Alle bijeenkomsten van jeugdbewegingen, groeps-sportactiviteiten (bvb sportkampen), culturele samenkomsten en evenementen worden verboden. De wekelijkse boerenmarkt op donderdag blijft plaatsvinden mits naleving van de hygiënemaatregelen (dragen van een mondmasker, sociale afstand, …)

Daarnaast zijn ook alle gemeentelijk georganiseerde evenementen reeds geannuleerd en is ook het inwonerszwemmen in MPC Sint-Franciscus, door de verplichte sluiting van het zwembad, stop gezet.

De maatregelen starten 30 oktober 2020 om 16u00 en blijven geldig tot en met 15 november 2020 en zijn geldig op het grondgebied van de gemeente Roosdaal.

We vragen met aandrang aan iedereen om deze maatregelen te respecteren, en bovenal het gezond verstand te laten primeren!