landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Mondmaskerplicht in Roosdaalse schoolomgevingen

Bij politieverordening van 19 februari 2021 besliste de burgemeester van Roosdaal om de mondmaskerplicht in de Roosdaalse schoolomgevingen te verlengen voor de periode van 22 februari tot en met 2 april 2021. Eerder was deze mondmaskerplicht ook al van toepassing sinds 22 oktober 2020. 

Elke schooldag gaan honderden kinderen naar school in Roosdaal. In een korte tijdspanne is er dan ook vaak een grote toeloop van leerlingen, ouders en grootouders in de omgeving van de school. Een verhoogde concentratie aan personen leidt automatisch tot een verhoogd besmettingsrisico.

De gemeente hanteert daarom een tijdelijke politieverordening voor het dragen van een mondmasker tijdens de schooldagen van 8u00 tot 16u30.   

De afgebakende zones worden aangeduid met een bord 'mondmasker verplicht'.

Binnen deze zones is het niet nodig een mondmasker te dragen:

  •  als je fietst, stept, in de auto zit, op de moto/brommer zit
  • bij het beoefenen van een sportactiviteit
  • als je jonger dan 12 jaar bent

 Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar zodra je van je fiets stapt, de auto verlaat, … binnen de afgebakende zones. 

 Overtredingen op deze politieverordening kunnen bestraft worden overeenkomstig artikel 22 van het ministerieel besluit van 30 juni 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken.