landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Diagram biologische kringloop

Thuis de biologische kringloop sluiten

De natuur is één grote kringloop.

We kunnen van de natuur leren en trachten zelf ook de biologische kringloop toe te passen in onze tuin.
Composteren, snoeihout omtoveren tot vlechtwerk, mulchmaaien, voedselverlies beperken, kippen houden om keukenrestjes te verwerken,... het zijn allemaal technieken om de 'biologische kringloop' in de praktijk te brengen.

Hoe kan je thuis kringlopen?

Je vermijdt tuin- en keukenresten of je herbruikt ze in de tuin of verwerkt ze in een nieuw gerecht,... De biologische kringloop staat voor een actief leven met minder afval. Groot of klein, oud of jong, iedereen kan actief kringlopen!

Er is een kringloopkracht actief in onze gemeente!

De vroegere compostmeester, nu kringloopkracht, staat klaar om je te informeren en praktische tips te geven over de biologische kringloop, composteren, afvalarme tuinen.
Wil je beginnen met kringlopen (composteren), maar weet je niet goed hoe te beginnen? Heb je problemen met je compostvat of –hoop? Vraag dan uitleg aan de kringloopkracht!

Contactgegevens kringloopkracht

Gregory Goossens Administratief centrum
Brusselstraat 15, 1760 Roosdaal
Loket technische dienst
Tel: 054 89 13 30  E-mail: milieu@roosdaal.be

Heb je nog geen compostvat?

Wie een compostvat wil aanschaffen kan hiervoor terecht bij de kringloopkracht. Als inwoner van de gemeente Roosdaal betaal je voor een compostvat een retributie van slechts 15 euro!

Je kan een belangrijk deel van je huishoudelijk afval zoals het groente-, fruit- en tuinafval zelf verwerken. Door het thuis te verwerken tot compost halveer je je vuilniszak en maak je een bodemverbeteraar voor je eigen tuin.

Foto compostvat

Voor alle informatie met betrekking tot thuiskringlopen en thuiscomposteren: www.vlaco.be