Brusselstraat 15
1760 Roosdaal

Tel: 054 89 13 00
Fax: 054 89 13 01
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken


Openingsuren
Maandag – vrijdag:8.30 tot 12u
Dinsdagavond:18 tot 19.30u
Woensdagnamiddag:13 tot 16u

Alle openingsuren 
contactgegevens
Schrijf je in op de nieuwsbrief


BEKENDMAKINGEN

webbanner_hartveilig_medium_gemeente.jpg
uit_ingeven.jpg
Gevonden fietsen

Is je fiets verloren of gestolen?

Misschien werd hij al teruggevonden! Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt van waar je hem verloor.

www.gevondenfietsen.be

Aanmelden

Wachtwoord vergeten?
Herinrichting N8 Ninoofsesteenweg Afdrukken E-mail
 

Woensdag 19 april 2017 

De signalisatie werd geplaatst en de werken zijn effectief gestart.

In de eerste fase wordt gewerkt aan de kant van de rijvakken richting Ninove. Beide rijvakken richting Ninove zijn volledig afgesloten vanaf het kruispunt Belle-Alliance tot het kruispunt met de Poelkveldstraat. Het verkeer beschikt in elke rijrichting over 1 rijvak (kant van de rijrichting naar Brussel).

Hierdoor zijn de aanlsuitingen met de volgende zijstraten volledig afgesloten voor doorgaand verkeer: Poelkbeekstraat, Rijstraat, Tenzuivenestraat, Kweddenhoek, Poelkstraat, Poelkveldstraat.

Volgende straten blijven open voor doorgaand verkeer: Omer Devidtslaan, Koning Albertstraat, Tombergstraat, Weggevoerdenstraat.

Er wordt een tijdelijke oversteekplaats (met verkeerslichten met drukknop) voorzien ter hoogte van de bushalte aan de voormalige school van Poelk, richting de voetweg naar de Hadewijchstraat (wijk Espenveld).

Het doorgaand verkeer ten noorden van de Ninoofsesteenweg wordt afgeleid via de Omer de Vidtslaan naar het kruispunt met de Ninoofsesteenweg (Belle Alliance).

Het doorgaand verkeer ten zuiden van de Ninoofsesteenweg wordt afgeleid via de Weggevoerdenstraat naar het kruispunt met de Ninoofsesteenweg.

In de Omer de Vidtslaan geldt een stilstaan- en parkeerverbod langs weerszijden van de rijbaan.

De bewoners van de Ninoofsesteenweg, van huisnummer 4A tot huisnummer 110 en van huisnummer 3 tot huisnummer 79, moeten tijdens de werken hun afval aanbieden aan één van de 8 afvalpunten.

Afvalpunten

 1. Weggevoerdenstraat
 2. Poelkstraat
 3. Kweddenhoek
 4. Tombergstraat
 5. Poelkbeekstraat
 6. Espenveldstraat
 7. Rijstraat
 8. Tenzuivenestraat

n8_afvalpunten.jpg

Voorbeeld afvalpunt:

n8_foto_afvalpunt.jpg

De bewoners moeten hier hun afval aanbieden volgens de afvalkalender. Afval buitenplaatsen op de ophaaldag voor 6.30 u.
Wanneer het einde van de werken in zicht komt zullen deze bewoners er schriftelijk van op de hoogte gebracht worden wanneer zij hun huisvuil opnieuw kunnen aanbieden ter hoogte van hun woning.

Info i.v.m. deze tijdelijke wijziging: tel.: 054 89 13 30
Klachten m.b.t. ophalingen: tel.: 02 334 17 40

n8_foto1.jpg

n8_foto2.jpg

 


   

Donderdag 13 april 2017 

Op dinsdag 18 april 2017 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal. De steenweg wordt vernieuwd over een afstand van 2,5 km vanaf het kruispunt met de Ramerstraat en Daalbeekstraat tot aan het grondgebied van Ninove. De vernieuwing moet op termijn de verkeersveiligheid verhogen, de leefbaarheid verbeteren en zorgen voor een vlottere verkeersdoorstroming. Tijdens de werken beschikt het verkeer over één rijstrook in elke rijrichting. De werken worden eind 2018 beëindigd.

Kruispunten veiliger maken
De Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal kent verschillende gevaarlijke kruispunten. Om de gewestweg veiliger en leefbaarder te maken, zal Wegen en Verkeer naast het aanleggen van vrijliggende fietspaden, ook de kruispunten herinrichten. Na de herinrichting beschikt het verkeer nog altijd over twee rijstroken in elke rijrichting. Aan de kruispunten worden conflictvrije verkeerslichten en aparte afslagstroken voorzien zodat bestuurders niet gelijktijdig groen licht krijgen met het tegenliggend verkeer. Op die manier wordt de verkeersveiligheid verhoogd en de doorstroming verbeterd.

Fasering van de werken
Wegen en Verkeer voert de werken aan de Ninoofsesteenweg uit in vier fasen:

 • Fase 1: tussen het kruispunt met de Poelkveldstraat en dat met de Tombergstraat en Tenzuivenestraat aan de kant richting Ninove
 • Fase 2: tussen het kruispunt met de Poelkveldstraat en dat met de Tombergstraat en Tenzuivenestraat aan de kant richting Brussel
 • Fase 3: tussen het kruispunt met de Tombergstraat en Tenzuivenestraat en dat met de Ramerstraat en Daalbeekstraat aan de kant richting Ninove
 • Fase 4: tussen het kruispunt met de Tombergstraat en Tenzuivenestraat en dat met de Ramerstraat en Daalbeekstraat aan de kant richting Brussel

Altijd één rijstrook beschikbaar in elke rijrichting
Tijdens de werken blijft verkeer op de Ninoofsesteenweg (N8) mogelijk in beide richtingen. Het verkeer beschikt over één rijstrook in elke rijrichting. Om de veiligheid tijdens de werken te garanderen, worden wel enkele kruispunten met de Ninoofsesteenweg afgesloten voor het verkeer. Hierdoor moet het lokaal verkeer op bepaalde locaties een omleiding volgen.

Meer informatie over de werken vindt u op de webpagina:
www.wegenenverkeer.be/roosdaal

Werfleider werfteam Heijmans Infra: Thierry Fonteyne (1ste aanspreekpunt voor de bewoners!)
Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken

Gewijzigd op ( dinsdag, 25 april 2017 )